IT-Zaken: Doelgericht naar de beste oplossing voor uw IT!

IT-Zaken: Doelgericht naar de beste oplossing voor uw IT!

Een bekende naam is terug op de markt van IT dienstverleners. Vanaf 1 augustus 2018 ondersteunt IT-Zaken uw bedrijfsvoering met een volledig portfolio op het gebied van IT en VoIP telefonie.

Oprichter en eigenaar Adrie van Schendel: ‘IT-Zaken staat voor een vlekkeloze ondersteuning van de bedrijfsvoering van onze klanten in het MKB. Dat doen we door kennis en ervaring te koppelen met jong en aanstormend talent. Deze nieuwe start geeft ons een frisse impuls om IT-Zaken te positioneren en verder te professionaliseren’.

Stilstand is achteruitgang. Dat geldt voor ondernemers in het algemeen en IT dienstverleners in het bijzonder. Van Schendel: “In de afgelopen paar maanden hebben we de ontwikkelingen in de IT en de aantrekkende economie over elkaar heen gelegd. We kwamen tot de slotsom dat er behoefte is aan een partij die vooral de MKB-bedrijven in de regio van dienst kan zijn. Met kennis, ervaring, advies, begeleiding en een beproefde portfolio van IT producten en diensten”.

Van Schendel: “De trends in IT zijn de migratie van eigen servers met alles wat erbij komt kijken naar Cloud servers, een goede beveiliging van netwerken en data, ‘bring your own device’ en op afstand kunnen werken. De MKB-bedrijven in onze regio vragen hierom. Als je ’s morgens en ’s middags de file informatie bekijkt dan staan de belangrijkste snelwegen en toegangswegen tot de steden helemaal vol. Onze klanten willen daar op anticiperen door woon-werk verkeer in de spits te mijden en thuis of op een andere locatie te beginnen met werken. De oplossingen van IT-Zaken spelen hier op in en wij zorgen voor de migratie en een goede integratie met de bestaande IT-omgeving. Het zou niet meer mogen uitmaken vanaf welke plek je werkt, in je kantoor, thuis of ergens anders”.

Een belangrijk speerpunt van IT-Zaken is het beheer van de overgenomen en geleverde infrastructuur. ‘Er kan altijd wat mis gaan, techniek is feilbaar, maar de kwaliteit van IT-Zaken zal dan blijken uit de opvang en afhandeling van de verstoring, wij laten onze klanten nooit in de kou staan’.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Adrie van Schendel 

Geef een reactie

Sluit Menu